Vereniging opheffen?

Eenvoudig online bij liquidatie.nl

Wij zijn de specialist van Nederland in het ontbinden van rechtspersonen. Meer dan 1500 ondernemers gingen u voor.
Binnen 24 uur geregeld.

  beoordeeld met gemiddeld een 9,4

Vereniging opheffen

U wilt een vereniging opheffen maar u weet niet hoe u dit moet doen? Liquidatie.nl heeft jarenlange ervaring met het opheffen van verenigingen en andere rechtspersonen en wij helpen u graag. Wij weten aan welke wettelijke regels u moet voldoen om een vereniging op de juiste manier op te heffen en wij helpen u er graag bij. U blijft zelf aan het stuur. Wij geven u de handvatten de BV zelf op te heffen met onze heldere doe het zelf pakket.

Wist u dat:

85% van alle BV’s via een voordelige turboliquidatie kan worden opgeheven?

100% van alle BV’s kan worden opgeheven zonder tussenkomst van een notaris?

Meer weten? Neem contact op.

Opheffen vereniging: wat houdt dit in?

Voor het opheffen van een vereniging hoeft u niet naar de notaris te gaan en er is ook geen uitspraak voor de rechter voor nodig. Het opheffen verloopt via een reguliere liquidatie of een turboliquidatie. Als u hierbij de begeleiding van Liquidatie.nl inschakelt weet u zeker dat u aan de juridische verplichtingen heeft voldaan.

Hoe ziet het proces er bij Liquidatie.nl uit?

Wij hebben jarenlange ervaring met het opheffen van verenigingen. Om het proces zo overzichtelijk mogelijk te maken, hebben wij daarom een stappenplan gemaakt. Het traject start met een telefonisch gesprek, waarin wij u een aantal vragen stellen over de situatie van de vereniging. Als u besluit dat u van onze dienst gebruik wilt maken, dan vragen wij u om bepaalde gegevens. Vervolgens stellen wij de juridische documenten op. Als u deze documenten heeft ondertekend kunnen wij uw vereniging opheffen.

Wat zijn de belangrijkste redenen om een vereniging op te heffen?

Er zijn allerlei redenen waarom er besloten wordt om een vereniging op te heffen. De belangrijkste redenen zijn dat er steeds minder leden zijn, omdat er niet voldoende vrijwilligers zijn of omdat de vereniging niet langer levensvatbaar is.

Het opheffen van een vereniging

In Nederland bestaan er twee soorten verenigingen. Dat zijn de vereniging met beperkte rechtsbevoegdheid en de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid. Heeft een vereniging beperkte rechtsbevoegdheid, dan kan de vereniging geen registergoederen, zoals een woning, hebben. Ook zijn de bestuurders van deze vereniging hoofdelijk aansprakelijk. Een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid kan wel registergoederen hebben, deze vereniging moet statuten hebben en de bestuurders zijn niet hoofdelijk aansprakelijk. De vereniging staat ingeschreven in bij de Kamer van Koophandel.

Als een vereniging geen inkomsten of schulden meer heeft, dan kan deze worden opgeheven via een turboliquidatie. Zijn er wel schulden, dan kan een vereniging worden opgeheven via een reguliere liquidatie. Er moet in dat geval eerst een liquidatiebalans worden opgemaakt en deze moet worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Schuldeisers krijgen twee maanden de tijd om bezwaar te maken tegen de liquidatie bij de rechtbank. Als dit niet gebeurt kan de vereniging worden opgeheven.

Wat moet ik vermijden bij het opheffen van een vereniging?

Als een vereniging wordt opgeheven, dan vindt er een vereffening van het vermogen plaats. Meestal treedt een van de bestuursleden op als vereffenaar. Het is hierbij belangrijk dat de stappen juist worden doorlopen. Als dat niet gebeurt dan kan de vereffenaar aansprakelijk worden gehouden.

Wat zijn de kosten van het opheffen van een vereniging?

Bij ons kunt u de vereniging al laten opheffen voor de vaste prijs van € 199,- exclusief btw. Neem direct contact met ons op om uw situatie te bespreken!

Waar moet ik achteraf rekening mee houden?

Een vereniging heeft een bewaarplicht van zeven jaar. Dit betekent dat de administratie en alle contracten nog zeven jaar bewaard moeten blijven nadat de vereniging is opgeheven. Er wordt tijdens de laatste algemene ledenvergadering een lid aangewezen die deze verantwoordelijkheid op zich neemt.

Informatie over Liquidatie.nl

Wilt u de vereniging ontbinden maar weet u niet hoe dit moet? Of ziet u er tegenop en schuift u de beslissing daarom voor u uit? De experts van Liquidatie.nl kunnen u vandaag nog helpen bij het ontbinden van de vereniging.

Vereniging opheffen

Binnen 24 uur geregeld:

vanaf 99,- excl. btw.


  Professionele begeleiding

  Geen extra kosten

  Uitschrijving bij de KvK

Direct liquideren

Sinds

Entiteiten ontbonden

Beoordeeld op Google

%

Garantie

Vragen? Neem contact op!

Wij proberen zo duidelijk mogelijk te zijn. Als u toch behoefte heeft om een aantal vragen te stellen dan kan dat op email: info@liquidatie.nl en wij reageren binnen 24 uur.