Stichting opheffen?

Eenvoudig online bij liquidatie.nl

Wij zijn de specialist van Nederland in het ontbinden van rechtspersonen. Meer dan 1500 ondernemers gingen u voor.
Binnen 24 uur geregeld.

  beoordeeld met gemiddeld een 9,4

Stichting opheffen

Als u een stichting wilt opheffen, dan is de kans groot dat u vragen heeft over hoe dat in zijn werk gaat. Liquidatie.nl heeft ruime ervaring met het opheffen van stichtingen. Wij leggen uit hoe u een stichting kunt opheffen en op welke manier wij u kunnen begeleiden. Heeft u hier vragen over of wilt u advies op maat? Neem dan direct contact op met ons.

Wist u dat:

85% van alle BV’s via een voordelige turboliquidatie kan worden opgeheven?

100% van alle BV’s kan worden opgeheven zonder tussenkomst van een notaris?

Meer weten? Neem contact op.

Opheffen stichting: wat houdt dit in?

Door het opheffen van een stichting zorgt u ervoor dat de stichting niet meer bestaat. Redenen om een stichting op te heffen zijn bijvoorbeeld omdat er onvoldoende inkomsten zijn, er geen vermogen is, de doelen niet worden behaald, de stichting failliet is verklaard of omdat er geen interesse meer is in het voortzetten van de stichting.

Een stichting is verplicht om een administratie bij te houden. De bewaarplicht hiervan is zeven jaar. Alle inkomsten en uitgaven moeten worden vastgelegd, dat is de verantwoordelijkheid van de penningmeester. Als u een stichting niet meer nodig heeft, dan kunt u deze opheffen zodat u niet meer aan deze verplichtingen hoeft te voldoen.

Hoe ziet het proces er bij Liquidatie.nl uit?

Veel mensen zien op tegen het opheffen van een stichting en daarom schuiven ze het nemen van het besluit om de stichting op te heffen voor zich uit. Dat is niet nodig, want als u de hulp inschakelt van Liquidatie.nl dan laat u het werk dat gedaan moet worden aan ons over. Wij werken met een helder stappenplan, waardoor het opheffen snel en juridisch correct wordt gedaan. Als u een Nederlandse stichting wilt opheffen, dan kunnen wij daar vandaag al mee beginnen! Wij bieden u een gemakkelijke en betaalbare digitale service.

Ons stappenplan:

  • Telefonisch gesprek waarin wij uw situatie doornemen.
  • Vervolgens sturen wij u een offerte.
  • Na akkoord worden de benodigde juridische documenten opgemaakt.
  • Wij sturen de documenten naar u op.
  • U print de documenten en ondertekent ze.
  • De stichting wordt opgeheven.

Het opheffen van een stichting

Een stichting kan worden opgeheven via een reguliere liquidatie of een turboliquidatie. Als de stichting is opgeheven dat moet deze worden uitgeschreven uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Met de begeleiding van Liquidatie.nl kunt u uw stichting snel en gemakkelijk laten opheffen, u heeft hiervoor geen notaris nodig.

De reguliere liquidatie is de normale manier om een stichting op te heffen. Er moet hierbij een vereffenaar worden benoemd. Dat is degene, of de organisatie, die de opheffing afhandelt. De vereffenaar moet de rekening en verantwoording van de stichting opstellen en deponeren bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast is de vereffenaar verplicht om de opheffing van de stichting publiekelijk bekend te maken.

Een turboliquidatie is mogelijk als een stichting geen baten meer heeft. Daarnaast is er geen personeel in dienst, er zijn geen lopende overeenkomsten of bijvoorbeeld vergunningen in het bezit van de stichting. Als er dan besloten wordt om de stichting op te heffen, moet er in de statuten gekeken worden of er opheffingsregelingen zijn vastgelegd. Bijvoorbeeld dat opheffing alleen kan na een bijzondere meerderheid van stemmen.

Wat zijn de kosten van het opheffen van een stichting

Als u de stichting door Liquidatie.nl laat opheffen, dan kost dat u € 99,- (vanaf prijs) voor het hele proces. U heeft dan geen notaris nodig! Wij bieden u 100% garantie.

Waar moet ik achteraf rekening mee houden?

Als de stichting is opgeheven, dan moet de stichting uitgeschreven worden uit het Handelsregister. Heeft er vereffening plaatsgevonden en is de stichting uitgeschreven, dan houdt de stichting op te bestaan. De bewaarplicht van de administratie geldt nog zeven jaar. Het bestuur moet een persoon aanwijzen die hier zorg voor draagt. Deze persoon wordt opgenomen in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
De vereffenaar heeft tijdens het liquidatieproces de rekening en verantwoording van de stichting opgesteld en deze vervolgens gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Deze documenten liggen twee maanden ter inzage voor belanghebbenden. Zij kunnen tijdens deze periode bezwaar maken tegen de rekening en verantwoording en/of het plan van verdeling.
Als er besloten is om de stichting te ontbinden, dan is de stichting in liquidatie. Tijdens deze liquidatieperiode moet de stichting in alle correspondentie “in liquidatie” achter de naam van de stichting zetten. Dit is een wettelijke verplichting, het niet naleven hiervan is een economisch delict.

Daarom kiest u voor Liquidatie.nl

Liquididatie.nl is een intermediair die ondernemers en aandeelhouders helpt met het correct opheffen van hun stichting, vereniging of BV. Wij bieden u een gemakkelijke, digitale service en we begeleiden u, middels onze heldere instructies, om zelf de stichting te ontbinden. Wij kennen het juridisch landschap en weten wat er komt kijken bij het opheffen van een stichting. Heeft u vragen over dit proces of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op. Dat kan per e-mail.

Stichting opheffen

Binnen 24 uur geregeld:

vanaf 99,- excl. btw.


  Professionele begeleiding

  Geen extra kosten

  Uitschrijving bij de KvK

Direct liquideren

Sinds

Entiteiten ontbonden

Beoordeeld op Google

%

Garantie

Vragen? Neem contact op!

Wij proberen zo duidelijk mogelijk te zijn. Als u toch behoefte heeft om een aantal vragen te stellen dan kan dat op email: info@liquidatie.nl en wij reageren binnen 24 uur.