Stichting liquideren?

Eenvoudig online bij liquidatie.nl

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

  beoordeeld met gemiddeld een 9,4

Stichting Liquideren

Als u een stichting wilt liquideren, dan kan het zijn dat u niet weet hoe u dat moet doen of waar u moet beginnen. Wellicht schuift u de beslissing om de stichting te beëindigen voor u uit. Dat is niet nodig! In dit artikel leggen wij aan u uit hoe een stichting kan worden geliquideerd en wat wij voor u kunnen betekenen. Liquidatie.nl heeft ruime ervaring met het liquideren van stichtingen en wij helpen u graag. Heeft u vragen of wilt u advies op maat? Neem direct contact op met ons, wij zijn per e-mail bereikbaar.

Wist u dat:

85% van alle BV’s via een voordelige turboliquidatie kan worden opgeheven?

100% van alle BV’s kan worden opgeheven zonder tussenkomst van een notaris?

Meer weten? Neem contact op.

Liquideren stichting: wat betekent dit voor u?

Als het bestuur van een stichting besluit om de stichting te ontbinden, dan start de liquidatiefase. Als de stichting is geliquideerd, dan houdt deze op te bestaan. Dit betekent dat u geen verplichtingen of kosten meer heeft.

Hoe ziet het proces er bij liquideren.nl uit?

Als u een stichting wilt liquideren kan het zijn dat u niet weet hoe u dat moet doen en welke juridische regels er gelden! Liquidatie.nl heeft ruime ervaring en biedt u daarom een full service pakket aan waarmee u haast zonder omkijken uw stichting kunt laten liquideren. Wij zorgen ervoor dat alle juridische stappen worden gezet en dat u de juiste documentatie ontvangt hierover. Wilt u een Nederlandse stichting liquideren, dan kunnen wij u daarbij helpen. Onze gemakkelijke en digitale service bestaat uit een overzichtelijk stappenplan. Neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Ons stappenplan:

  • Wij bespreken de situatie telefonisch met u.
  • Als u besluit om de stichting door ons te laten liquideren, stellen wij de benodigde documenten op.
  • Wij sturen de documenten naar u op.
  • Als u de documenten heeft ondertekend liquideren wij de stichting.

Redenen om een stichting te liquideren.

Maakt u geen gebruik meer van de stichting, dan kunt u ervoor kiezen om de stichting te liquideren zodat u geen onnodige kosten en verplichtingen meer heeft. Andere redenen om de stichting te liquideren zijn bijvoorbeeld omdat de gestelde doelen niet behaald worden, omdat er te weinig vermogen is of omdat er geen interesse meer is in het voortzetten van de stichting.

De voordelen van het liquideren van een stichting

Als u de bestuurder bent van een stichting dan bent u verplicht om de administratie en de inkomsten en uitgaven bij te houden. De bewaarplicht is zeven jaar. Als u de stichting heeft geliquideerd dan blijft de bewaarplicht van zeven jaar bestaan.

Moet ik mijn stichting liquideren of turboliquideren?

Een stichting kan worden geliquideerd door reguliere liquidatie of turboliquidatie. Bij een turboliquidatie is mag een stichting geen bezittingen meer hebben. Heeft de stichting nog bezittingen, bijvoorbeeld activa of vermogensbestanddelen, dan kan er geen turboliquidatie plaatsvinden! In dat geval moet er gekozen worden voor een regulier liquidatieproces.

Wat moet u vooral niet doen?

Als er besloten is om de stichting te ontbinden, dan is de stichting in liquidatie. Tijdens deze liquidatieperiode moet de stichting in alle correspondentie “in liquidatie” achter de naam van de stichting zetten. Dit is een wettelijke verplichting, het niet naleven hiervan is een economisch delict.

Wat zijn de kosten van een stichting liquideren?

Als u de stichting door Liquidatie.nl laat liquideren, dan kost het vanaf € 99, – voor het hele traject. U heeft geen notaris nodig en er zijn geen verborgen kosten.

Waar moet u achteraf rekening mee houden?

Als u besloten heeft dat de stichting geliquideerd wordt, dan moet er vereffend worden. Dat betekent dat alle schulden en uitkeringen zijn betaald. Daarna moet de stichting uitgeschreven worden uit het Handelsregister. De bewaarplicht blijft bestaan, wat betekent dat de administratie nog zeven jaar moet worden bewaard. Er moet een persoon die zorgt draagt voor het bewaren van de administratie worden aangewezen door het het bestuur moet daarom een persoon aanwijzen die hier zorg voor draagt. Deze persoon wordt opgenomen in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Na het liquidatieproces worden documenten waarin de rekening en verantwoording zijn opgesteld gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Belanghebbenden kunnen deze documenten inzien en binnen twee maanden na de deponering kunnen zij bezwaar maken tegen het plan van verdeling of de rekening en verantwoording. Na deze periode kan de vereffenaar overgaan tot de verdeling en uitkering van de nog aanwezige activa of baten.

Informatie over Liquidatie.nl

Liquididatie.nl is een intermediair die ondernemers en aandeelhouders helpt met het liquideren van hun stichting. Door middel van onze gemakkelijke en digitale service nemen wij het werk van het liquideren van de stichting uit handen. Wij kennen het juridisch landschap en weten daarom precies wat er nodig is. Heeft u vragen over het liquideren van een stichting of wilt u advies op maat? Neem dan direct contact met ons op. Dat kan per e-mail.

Stichting Liquideren

Binnen 24 uur geregeld vanaf:

vanaf 99,- excl. btw.


  Professionele begeleiding

  Geen extra kosten

  Uitschrijving bij de KvK

Direct liquideren

Vragen? Neem contact op!

Wij proberen zo duidelijk mogelijk te zijn. Als u toch behoefte heeft om een aantal vragen te stellen dan kan dat op email: info@liquidatie.nl en wij reageren binnen 24 uur.