Zonder zorgen uw
holding opheffen

Zelfstandig uw Holding opheffen; 

Binnen 6 uur geregeld

Binnen 6 uur uw BV beëindigen voor €199

Beoordeeld met:
4.8
Zonder zorgen

Geheel digitaal uw BV binnen 6 uur opgeheven.

Scherpe prijzen

Wij rekenen met één vaste prijs en helpen u zelf de BV op te heffen.

Betrouwbaar

Meer dan 8 jaar ervaring in het liquideren van BV’s.

Uw holding opheffen, hoe werkt dat?

Een holding BV opheffen kunt u vrij eenvoudig doen met de online tool van Liquidatie.nl. Dit gaat zonder tussenkomst van een notaris. Wij leggen u uit hoe u de holding kunt opheffen en waar u op moet letten.

Een holding is een rechtspersoon en meestal is dit in de vorm van een BV. Deze rechtsvorm biedt bescherming tegen persoonlijke aansprakelijkheid. Dit is echter niet onbeperkt. Als u de BV onbehoorlijk heeft bestuurd; bijvoorbeeld de schuldeisers heeft benadeeld, kunt u als bestuurder daarvoor persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan bij het beëindigen van de holding. Liquidatie.nl biedt u de tool om de holding zorgvuldig op te heffen.

Wat is een holding?

Een holding maakt onderdeel uit van een structuur van ondernemingen, over het algemeen is dit een BV. Deze holding is de hoogste onderneming binnen de groep van ondernemingen. Door het gebruik van deze structuur worden de risico’s van de onderneming gespreid binnen diverse rechtspersonen. Andere benamingen voor een holding zijn de moedervennootschap, een houdstervennootschap of beheer BV.

Wat kunt u verwachten van ons?

Er is geen notariële akte of uitspraak van de rechter nodig voor het beëindigen van een BV. De opheffing kan via een reguliere liquidatie of een turboliquidatie. Met de digitale tool van Liquidatie.nl weet u zeker dat u aan de juridische verplichtingen heeft voldaan. Zonder tussenkomst van wie dan ook kunt u zelfstandig aan de slag. 

Als u de besloten vennootschap snel en gemakkelijk wilt liquideren, dan kan Liquidatie.nl u helpen. Wij hebben een stappenplan gemaakt waarmee u de BV makkeljk en snel kunt opheffen. U hoeft de documenten alleen nog te ondertekenen en op te sturen naar de KvK als u de intake heeft gedaan. Wij hebben ruime ervaring met het opheffen van besloten vennootschappen en kunnen er daarom voor zorgen dat uw BV snel en juist wordt opgeheven. Wij garanderen dat uw BV geliquideerd wordt. Zo niet, geld terug.

Ons stappenplan:

Stap 1: Online intake

Doorloop onze online intake. Hieruit zal blijken welk product het best bij uw situatie past.

Stap 2: Afrekenen

Bij direct afrekenen, ontvangt u binnen 6 uur de documenten en instructies.

Stap 3: Delen documenten

Wij controleren de gegevens en en sturen u de benodigde stukken digitaal toe.

Stap 4: Ondertekenen

U print alle documenten, volgt de instructies en ondertekent waar nodig.

Stap 5: Opsturen & afronden

Alle documenten worden in een envelop gedaan en opgestuurd naar de KvK.

De voordelen van het
opheffen van een bv

Last van uw schouders.

Wij weten dat het aanhouden van een BV behoorlijke persoonlijke zorgen met zich mee kan brengen. Wij nemen die weg voor u.

Geen jaarcijfers deponeren.

Elk jaar moet u over het voorgaande jaar, jaarcijfers opstellen en deponeren. Niet naleven wordt gezien als onbehoorlijk bestuur.

Geen administratie.

Een BV aanhouden kost geld en, of tijd omdat het gepaard gaat met het bijhouden van een administratie.

Geen BTW aangiftes.

De omzetbelasting moet ieder kwartaal geschieden. Uw BV opheffen bespaart u de jaarlijkse moeite. 

Geen onzekerheden.

Wij spreken veel mensen die de beslissing om de BV op te heffen jaren lang uitstellen. Wij nemen de onzekerheid uit handen. 

Geen verplichtingen.

Naast de financiële en administratieve verplichtingen, kleven er ook allerlei bestuurlijke verantwoordelijkheden aan een BV.

Hoe kun je een holding opheffen?

Er zijn verschillende manieren om een holding BV op te heffen. De snelste en meest gebruikte manier van liquideren is de turboliquidatie. Dat is niet altijd mogelijk, soms is er eerst een fase van vereffening vereist. Welke methode past bij uw situatie hangt van de omstandigheden af. Dit kunt u snel achterhalen door onze online intake te doorlopen.

Bij het opheffen van een holding moet er gekeken worden naar wie de aandeelhouders van de holding zijn. Dit staat in de oprichtingsakte. Deze aandeelhouders kunnen in een Algemene Vergadering van Aandeelhouders besluiten om de holding te ontbinden. 

Holding opheffen door turboliquidatie

De turboliquidatie is de ontbinding van een holding zonder vereffening. Dit is daarom een snelle manier van opheffen, omdat de vereffeningsfase minimaal twee maanden duurt. U kunt kiezen voor de turboliquidatie als er geen baten meer aanwezig zijn in de holding. Op het moment dat de holding wordt ontbonden, stopt de holding te bestaan. Daarna kan de holding worden uitgeschreven uit het Handelsregister. 

Holding ontbinden middels een reguliere liquidatie

De reguliere liquidatie van de holding kost meer tijd. Voor de ontbinding van de rechtspersoon vindt er eerst de vereffening plaats. Hiervoor wordt gekozen als er baten aanwezig zijn. Tijdens de vereffening blijft de holding bestaan. Voor het uitvoeren van de vereffening wordt een vereffenaar benoemd, dit is vaak een bestuurder van de holding. Deze vereffenaar zorgt ervoor dat alle activa van de bv worden verkocht en dat de schulden worden vereffend. Als er vermogen overblijft nadat de schulden zijn betaald, wordt dit verdeeld onder de aandeelhouders. 

Daarnaast is de vereffenaar verantwoordelijk voor het opstellen van de rekening en verantwoording van de holding en hij moet ervoor zorgen dat deze wordt gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Ook is er de verplichting tot publieke bekendmaking van de holding in liquidatie. Dit gebeurt in de vorm van het plaatsen van een advertentie in een landelijk verspreid dagblad. Tijdens een periode van minimaal twee maanden dient de rekening en verantwoording van holding ter inzage te liggen. Als deze periode voorbij is, en er is geen bezwaar gemaakt, kan het overgebleven vermogen worden verdeeld en kan de holding worden opgeheven.

Al meer dan +1500 entiteiten ontbonden

Beoordeeld met een 9.4 op Google

5.0
J.H.G. Moroz

Een vlotte en goede begeleiding en afwerking, dank daarvoor.

5.0
D. Brouwers

Zeer betrouwbare & goede partner voor de...

5.0
A. Boxhoorn

Werkmaatschappij en Holding opgeheven. Prima service...

5.0
T. Bol

Uitermate goed geholpen en een uitstekende service.

5.0
J. Timmers

Snelle, vriendelijke en vakkundige service.

5.0
H. Rook

Vandaag belde ik met www.opheffen-bv.nl na een ...

5.0
D. Bayoumy

Het team van opheffen-bv heeft ons enorm goed geholpen ...

5.0
M. Furkan

Een supersnelle service gekregen.

5.0
A. Boomsma

Bij de afsluiting van onze BV's uitstekend geholpen door Oscar.

5.0
Y. Azhar

Top service! Staan echt voor hun klanten klaar.

5.0
W. Bakker

Edouard en de zijnen hebben mijn twee BV’s op een prettige ...

5.0
T. van den Hoogen

Ik stel mezelf weleens de vraag: zou ik hier nogmaals...

5.0
T. van Lingen

Snel geleverd conform duidelijke afspraken tegen een goed prijs

5.0
J. Lambers

Snelle & duidelijke informatie, complete formulieren...

5.0
P. Faas

Snel, duidelijk en prijs/ kwaliteit is zeer goed.

5.0
G. Otter

Buitengewoon tevreden over de snelheid en de hulp.

4.8
R. Djordevic

Snel en top geregeld, aanbeveling waard...

5.0
H. de Ruijter

Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar...

4.8
B. Scheltema

Top service. Simpel, snel en duidelijk. Bedankt!!

5.0
J. de Vries

super snel en netjes gaan ze te werk.

5.0
R. Bosch

Prima geregeld! Mijn dank voor alles.

5.0
G. Barten

Zeer heldere instructies bij het invullen van de...

5.0
A. Hoek

Invullen, mail met alle benodigde documenten terug...

5.0
R. van der Graaf

Simpel duidelijk en snel. Binnen een week geliquideerd

Redenen tot liquideren holding BV

Wij horen dagelijks tal van redenen waarom men besluit om het bedrijf te liquideren. De meest voorkomende reden is de levensvatbaarheid van het bedrijf. Hiermee wordt bedoeld dat het behouden van het bedrijf meer kost dan het oplevert. De activiteiten genereren niet genoeg omzet en het is te kostbaar om het bedrijf te behouden. Als u zo door blijft gaan ligt een faillissement misschien zelfs op de loer.

Een andere veelvoorkomende reden waarom een bedrijf wordt geliquideerd is omdat het gaat om een lege rechtspersoon. Dit is bijvoorbeeld een bv die jaren geleden is gebruikt, maar inmiddels geen schulden en vermogen meer heeft. Het aanhouden van de bv kost u per jaar geld, vanwege de accountant. Ook bent u tijd kwijt aan het bijhouden van de administratie. Het opheffen van de bv scheelt u jaarlijks geld en tijd.

Opheffen bedrijf

Als u eenmaal besloten heeft om het bedrijf op te heffen, is het tijd voor de volgende stappen. Let er hierbij op dat u de juiste stappen zet en dat u zich houdt aan de juridische verplichtingen. Ook na liquidatie loopt u namelijk het risico op persoonlijke aansprakelijkheid als blijkt dat u onbehoorlijk heeft gehandeld bij het liquideren van het bedrijf.

De eerste stap is om na te gaan of er schulden zijn. Als deze er zijn, moet u ervoor zorgen dat deze worden betaald. Ook moeten de openstaande vorderingen worden geïnd. Daarnaast moeten de eventuele bestuurders of aandeelhouders van het bedrijf het natuurlijk eens zijn met het besluit tot ontbinding.

Conclusie

Als er besloten is dat het bedrijf wordt opgeheven, kan dit middels een reguliere liquidatie of een turboliquidatie verlopen. Als het bedrijf nog bezittingen heeft (activa of vermogensbestanddelen) dan is een turboliquidatie niet mogelijk! Dan moet u kiezen voor de reguliere liquidatie. In deze periode, ook wel de liquidatieperiode of vereffening genoemd, dient achter de naam van de B.V. in alle correspondentie “in liquidatie” staan. Als u dit niet doet pleegt u een economisch delict. U kunt via onze online intake gratis onderzoeken welke manier van opheffen van toepassing is op uw bedrijf.

De administratie van de BV moet na de liquidatie nog zeven jaar worden bewaard. In de statuten of Algemene Vergadering staat wie daarvoor verantwoordelijk is.

Veelgestelde vragen

Wanneer is een goed moment een BV op te heffen?
U heeft lang gewerkt aan de BV, of u ziet op tegen het afronden van bepaalde zaken. In ieder geval is het wijsheid is beter sneller de BV op te heffen dan lang wachten. Bij een BV komen meerdere administratieve taken telkens terug. De doorslaggevende redenen om een besloten vennootschap op te heffen zijn: Een BV onderhouden kost jaarlijks tijd en geld.
Mogen er bezittingen in de BV zitten?
Wilt u middels een turboliquidatie opheffen dan mogen er geen baten aanwezig zijn. Wordt de route van de reguliere liquidatie bewandeld dan wordt tijdens de non-verzetsperiode van twee maande zowel de baten als de schulden vereffend oftewel beslecht.
Mogen er schulden in de BV zitten?
Ja, als de BV geen activa heeft, dan biedt de wet de mogelijkheid om uw BV middels een versnelde procedure of "turboliquidatie" op te heffen. Sterker nog, uit de rechtspraak blijkt dat het niet mogelijk is om een eigen faillissement aan te vragen. De rechter zal jou dan verzoeken om de BV middels een turboliquidatie op te heffen.
Moet ik een advertentie plaatsen?
Bij een reguliere liquidatie gaat toepassen moet er een advertentie geplaatst worden in een landelijk dagblad waarin gedeeld wordt dat de rekening en verantwoording ter inzage ligt bij de KvK, voor twee maanden. Bij een turboliquidatie is dit niet nodig.
Moet ik de belastingdienst inlichten?
Zodra de BV is opgeheven en uitgeschreven bij de KvK wordt de belastingdienst hiervan op de hoogte gesteld door de KvK. Houd er rekening dat er nog vennootschapsbelasting aangifte gedaan moet worden in het nieuwe fiscale jaar. bijvoorbeeld als een BV ontbonden is in 2022, dan wordt de VPB aangifte in 2023 gedaan.
Wat zijn de kosten voor het opheffen van mijn BV?
Dit is sterk afhankelijk van de staat van de BV. De meest betaalbare route via Liquidatie.nl is de turboliquidatie. Bij een reguliere liquidatie zijn de kosten rond de €950.
Moet ik langs een notaris?
Bij een oprichting van de BV moet u de notariële akte regelen. Gaat u de BV opheffen dan hoeft u niet langs de notaris. U kunt ons toevertrouwen om binnen 24 uur, digitaal, alle nodige stukken op te stellen om de BV op te heffen.
Kan ik zelf mijn BV opheffen?
Een BV opheffen is meer dan alleen formulier 17A invullen, er komt meer bij kijken. U kunt de BV zelf ontbinden middels een turboliquidatie. Bij een reguliere liquidatie raden we u aan om aan de experts over te laten.
Ik heb een leaseauto op de balans staan, kan ik opheffen?
Als het leasecontract van financiële aard is, dan kan de BV niet gelijk ontbonden worden. Bij soortgelijk contracten gaat het om bezittingen. De auto moet van de balans. Bij een operationele lease staat de auto niet op de balans van de BV omdat u deze in feite huurt. Hier gaat het mogelijk om een schuld.
Ik heb werknemers, kan ik opheffen?
U kunt niet direct de BV opheffen. U zult met uw werknemers een regeling moeten treffen. U zult eerst moeten aankondigen dat u voornemens bent de BV gaat ontbinden. De regeling kan onder andere via de UWV regeling als de BV geen baten meer heeft.
Wanneer is mijn BV geschikt voor een turboliquidatie?
Als de BV geen gelden, bezittingen, baten en of andere activa meer heeft, dan kan de BV opgeheven worden middels een turboliquidatie. Als er baten zijn dan kan de BV niet versneld opgeheven worden.