Digitaal uw Holding

BV liquideren

zonder tussenkomst van een notaris of advocaat
Binnen 6 uur digitaal geregeld

Binnen 6 uur uw BV beëindigen voor €199

Beoordeeld met:
4.8
Zorgeloos liquideren

Geheel digitaal uw BV binnen 6 uur opgeheven.

Scherpe prijzen

Wij rekenen met één vaste prijs en helpen u zelf de BV op te heffen.

Actief sinds 2015

+8 jaar ervaring in het onbinden van BV’s, ruim 3000 ondernemers geholpen.

Snel uw Holding liquideren

U heeft in het verleden een holding opgericht, omdat u aan het ondernemen was of omdat u een grotere onderneming wilde opzetten. De tijden zijn veranderd en u gebruikt de holding niet of nauwelijks meer. Omdat het hebben van een holding jaarlijks geld en tijd kost, wilt u de holding liquideren. Wij leggen uit hoe u dit online zelf kunt doen, via de service van Liquidatie.nl.

Wat is een holding?

Een holding maakt onderdeel uit van een structuur van ondernemingen, over het algemeen is dit een bv. Deze holding is de hoogste onderneming binnen de groep van ondernemingen. Door het gebruik van deze structuur worden de risico’s van de onderneming gespreid binnen diverse rechtspersonen. Andere benamingen voor een holding zijn de moedervennootschap, een houdstervennootschap of beheer bv.

Wat kunt u verwachten van ons?

Er is geen notariële akte of uitspraak voor de rechter nodig voor het liquideren van een Holding. De opheffing kan via een reguliere liquidatie of een turboliquidatie. Met de online begeleiding van Liquidatie.nl weet u zeker dat u aan de juridische verplichtingen heeft voldaan. Zonder tussenkomst van wie dan ook kunt u aan de slag. Als u de besloten vennootschap snel en gemakkelijk wilt liquideren, dan kan Liquidatie.nl u helpen. Wij hebben een stappenplan gemaakt waarmee u de bv kunt opheffen. U hoeft de documenten alleen nog te ondertekenen en op te sturen naar de KvK. Wij hebben ruime ervaring met het opheffen van besloten vennootschappen en kunnen er daarom voor zorgen dat uw bv snel en juist wordt opgeheven. Wij garanderen dat uw BV geliquideerd wordt. Zo niet, geld terug. 

Ons stappenplan:

Stap 1: Online intake

Doorloop onze online intake. Hieruit zal blijken welk product het best bij uw situatie past.

Stap 2: Afrekenen

Bij direct afrekenen, ontvangt u binnen 6 uur de documenten en instructies.

Stap 3: Delen documenten

Wij controleren de gegevens en en sturen u de benodigde stukken digitaal toe.

Stap 4: Ondertekenen

U print alle documenten, volgt de instructies en ondertekent waar nodig.

Stap 5: Opsturen & afronden

Alle documenten worden in een envelop gedaan en opgestuurd naar de KvK.

De voordelen van het
liquideren van een Holding

Geen jaarcijfers deponeren.

Elk jaar dat uw BV blijft bestaan moet u over het voorgaande fiscaal jaar, jaarcijfers opstellen en deponeren. Dat hoeft niet meer.

Geen administratiekosten.

Een BV aanhouden kost geld als u het heeft uitbesteed aan de boekhouder. Ook dat vervalt als u ontbindt.

Een last van uw schouders.

Wij weten dat het aanhouden van een BV behoorlijke persoonlijk zorgen met zich mee kan brengen. Wij nemen die weg voor u.

Geen verplichtingen meer.

Naast de financiële en administratieve verplichtingen, kleven er ook allerlei bestuurlijke verantwoordelijkheden aan een BV.

Geen onzekerheden.

Wij spreken veel mensen die de beslissing om de BV op te heffen jaren uitstellen. Wij nemen deze onzekerheid bij u weg.

Geen BTW aangiftes.

De omzetbelasting moet ieder kwartaal gedaan worden. Uw BV ontbinden bespaart u deze moeite.

Al meer dan +1500 entiteiten ontbonden

Beoordeeld met een 9.4 op Google

5.0
J.H.G. Moroz

Een vlotte en goede begeleiding en afwerking, dank daarvoor.

5.0
D. Brouwers

Zeer betrouwbare & goede partner voor de...

5.0
A. Boxhoorn

Werkmaatschappij en Holding opgeheven. Prima service...

5.0
T. Bol

Uitermate goed geholpen en een uitstekende service.

5.0
J. Timmers

Snelle, vriendelijke en vakkundige service.

5.0
H. Rook

Vandaag belde ik met www.opheffen-bv.nl na een ...

5.0
D. Bayoumy

Het team van opheffen-bv heeft ons enorm goed geholpen ...

5.0
M. Furkan

Een supersnelle service gekregen.

5.0
A. Boomsma

Bij de afsluiting van onze BV's uitstekend geholpen door Oscar.

5.0
Y. Azhar

Top service! Staan echt voor hun klanten klaar.

5.0
W. Bakker

Edouard en de zijnen hebben mijn twee BV’s op een prettige ...

5.0
T. van den Hoogen

Ik stel mezelf weleens de vraag: zou ik hier nogmaals...

5.0
T. van Lingen

Snel geleverd conform duidelijke afspraken tegen een goed prijs

5.0
J. Lambers

Snelle & duidelijke informatie, complete formulieren...

5.0
P. Faas

Snel, duidelijk en prijs/ kwaliteit is zeer goed.

5.0
G. Otter

Buitengewoon tevreden over de snelheid en de hulp.

4.8
R. Djordevic

Snel en top geregeld, aanbeveling waard...

5.0
H. de Ruijter

Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar...

4.8
B. Scheltema

Top service. Simpel, snel en duidelijk. Bedankt!!

5.0
J. de Vries

super snel en netjes gaan ze te werk.

5.0
R. Bosch

Prima geregeld! Mijn dank voor alles.

5.0
G. Barten

Zeer heldere instructies bij het invullen van de...

5.0
A. Hoek

Invullen, mail met alle benodigde documenten terug...

5.0
R. van der Graaf

Simpel duidelijk en snel. Binnen een week geliquideerd

Waarom een Holding BV liquideren?

Wij horen dagelijks tal van redenen waarom men besluit om het bedrijf holding) te liquideren. De meest voorkomende reden is de levensvatbaarheid van het bedrijf. Hiermee wordt bedoeld dat het behouden van het bedrijf meer kost dan het oplevert. De activiteiten genereren niet genoeg omzet en het is te kostbaar om het bedrijf te behouden. Als u zo door blijft gaan ligt een faillissement misschien zelfs op de loer.

Hoe een holding liquideren

De meest voor de hand liggende methodes voor het liquideren van een holding zijn middels een turboliquidatie of een reguliere liquidatie. Als er nog bezittingen zijn in de holding, dat zijn de activa of vermogensbestanddelen, is de turboliquidatie niet mogelijk! Welke methode passend is van uw situatie, kunt u snel achterhalen door de gratis online intake in te vullen.

Turboliquidatie

De naam zegt het al: de turboliquidatie is een snelle manier van het opheffen van een holding. Zorg er hierbij voor dat de balans van de holding op nul staat voor de liquidatie. Daarnaast is het natuurlijk ook zaak dat er geen lopende overeenkomsten zijn. Als dit gecontroleerd is, kan de turboliquidatie plaatsvinden.

Reguliere liquidatie

Als de turboliquidatie geen mogelijkheid is, dan kunt u de holding waarschijnlijk liquideren middels een reguliere liquidatie. Als er in de algemene vergadering is besloten om de holding of bv te ontbinden, is de holding in liquidatie. Deze periode wordt ook wel de liquidatieperiode of vereffening genoemd. In deze periode dient achter de naam van de bv in alle correspondentie “in liquidatie” staan. Dit is een wettelijke verplichting, niet naleving hiervan is een economisch delict.

Een andere veelvoorkomende reden waarom een bedrijf wordt geliquideerd is omdat het gaat om een lege rechtspersoon. Dit is bijvoorbeeld een bv die jaren geleden is gebruikt, maar inmiddels geen schulden en vermogen meer heeft. Het aanhouden van de bv kost u per jaar geld, vanwege de accountant. Ook bent u tijd kwijt aan het bijhouden van de administratie. Het opheffen van de bv scheelt u jaarlijks geld en tijd.

Ook is de vereffenaar verantwoordelijk voor het opstellen van de rekening en verantwoording van de holding en moet deze worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast draagt de vereffenaar zorg voor een publieke bekendmaking van BV in liquidatie. Dit gebeurt in de vorm van een advertentie in een landelijk verspreid dagblad Gedurende een periode van minimaal twee maanden dient de rekening en verantwoording van B.V. ter inzage te liggen. Na het verlopen van deze bezwaarperiode kan de vereffenaar overgaan tot verdeling en uitkering van de nog aanwezige activa of baten.

Samenvattend

Het is mogelijk om een holding te liquideren. Hierbij is het wel noodzakelijk om de stappen goed en zorgvuldig te doorlopen. Welke manier van liquidatie op uw situatie van toepassing is, hangt af van de omstandigheden. Dit kunt u snel achterhalen door de online intake in te vullen.

Veelgestelde vragen

Wanneer is een goed moment een BV op te heffen?
U heeft lang gewerkt aan de BV, of u ziet op tegen het afronden van bepaalde zaken. In ieder geval is het wijsheid is beter sneller de BV op te heffen dan lang wachten. Bij een BV komen meerdere administratieve taken telkens terug. De doorslaggevende redenen om een besloten vennootschap op te heffen zijn: Een BV onderhouden kost jaarlijks tijd en geld.
Mogen er bezittingen in de BV zitten?
Wilt u middels een turboliquidatie opheffen dan mogen er geen baten aanwezig zijn. Wordt de route van de reguliere liquidatie bewandeld dan wordt tijdens de non-verzetsperiode van twee maande zowel de baten als de schulden vereffend oftewel beslecht.
Mogen er schulden in de BV zitten?
Ja, als de BV geen activa heeft, dan biedt de wet de mogelijkheid om uw BV middels een versnelde procedure of “turboliquidatie” op te heffen. Sterker nog, uit de rechtspraak blijkt dat het niet mogelijk is om een eigen faillissement aan te vragen. De rechter zal jou dan verzoeken om de BV middels een turboliquidatie op te heffen.
Moet ik een advertentie plaatsen?
Bij een reguliere liquidatie gaat toepassen moet er een advertentie geplaatst worden in een landelijk dagblad waarin gedeeld wordt dat de rekening en verantwoording ter inzage ligt bij de KvK, voor twee maanden. Bij een turboliquidatie is dit niet nodig.
Moet ik de belastingdienst inlichten?
Zodra de BV is opgeheven en uitgeschreven bij de KvK wordt de belastingdienst hiervan op de hoogte gesteld door de KvK. Houd er rekening dat er nog vennootschapsbelasting aangifte gedaan moet worden in het nieuwe fiscale jaar. bijvoorbeeld als een BV ontbonden is in 2022, dan wordt de VPB aangifte in 2023 gedaan.
Wat zijn de kosten voor het opheffen van mijn BV?
Dit is sterk afhankelijk van de staat van de BV. De meest betaalbare route via Liquidatie.nl is de turboliquidatie. Bij een reguliere liquidatie zijn de kosten rond de €950.
Moet ik langs een notaris?
Bij een oprichting van de BV moet u de notariële akte regelen. Gaat u de BV opheffen dan hoeft u niet langs de notaris. U kunt ons toevertrouwen om binnen 24 uur, digitaal, alle nodige stukken op te stellen om de BV op te heffen.
Kan ik zelf mijn BV opheffen?
Een BV opheffen is meer dan alleen formulier 17A invullen, er komt meer bij kijken. U kunt de BV zelf ontbinden middels een turboliquidatie. Bij een reguliere liquidatie raden we u aan om aan de experts over te laten.
Ik heb een leaseauto op de balans staan, kan ik opheffen?
Als het leasecontract van financiële aard is, dan kan de BV niet gelijk ontbonden worden. Bij soortgelijk contracten gaat het om bezittingen. De auto moet van de balans. Bij een operationele lease staat de auto niet op de balans van de BV omdat u deze in feite huurt. Hier gaat het mogelijk om een schuld.
Ik heb werknemers, kan ik opheffen?
U kunt niet direct de BV opheffen. U zult met uw werknemers een regeling moeten treffen. U zult eerst moeten aankondigen dat u voornemens bent de BV gaat ontbinden. De regeling kan onder andere via de UWV regeling als de BV geen baten meer heeft.
Wanneer is mijn BV geschikt voor een turboliquidatie?
Als de BV geen gelden, bezittingen, baten en of andere activa meer heeft, dan kan de BV opgeheven worden middels een turboliquidatie. Als er baten zijn dan kan de BV niet versneld opgeheven worden.