Coöperatie opheffen?

Eenvoudig online bij liquidatie.nl

Wij zijn de specialist van Nederland in het ontbinden van rechtspersonen. Meer dan 1500 ondernemers gingen u voor.
Binnen 24 uur geregeld.

  beoordeeld met gemiddeld een 9,4

Coöperatie Opheffen

Een coöperatie of coöperatieve vereniging is een samenwerkingsverband met een economisch doel. Als het doel is bereikt, of als u de coöperatie niet meer gebruikt, dan kunt u besluiten om de coöperatie op te heffen of te ontbinden. Veel ondernemers zien op tegen het beëindigen van een rechtspersoon omdat ze niet precies weten hoe dit proces in zijn werk gaat. Liquidatie.nl helpt u hiermee, tegen een vaste lage prijs. Wij hebben jarenlange ervaring met het opheffen van diverse rechtspersonen. Wij hebben een doe het zelf pakket ontwikkeld op basis van onze jarenlange ervaring. Hiermee blijft het opheffen betaalbaar. Het is een helder stappenplan, inclusief alle benodigde documenten.

Wist u dat:

85% van alle BV’s via een voordelige turboliquidatie kan worden opgeheven?

100% van alle BV’s kan worden opgeheven zonder tussenkomst van een notaris?

Meer weten? Neem contact op.

Opheffen coöperatie: wat houdt dit in?

Een coöperatie is een speciale rechtspersoon in de vorm van een vereniging waarmee minimaal twee ondernemers worden verbonden. De coöperatie legt de zakelijke belangen van de leden vast. Als de coöperatie wordt opgeheven dat komt er een einde aan deze zakelijke relatie.

Hoe ziet het proces er bij liquideren.nl uit?

De coöperatie kan snel en gemakkelijk worden opgeheven. Onze experts hebben hier jarenlange ervaring mee en helpen u tegen een vast en voordelig tarief. Als u een rechtspersoon wilt opheffen dan bespreken we uw situatie telefonisch. Vervolgens stellen we vast wat er gebeuren moet. Besluit u om de coöperatie via Liquidatie.nl op te heffen, dan doorloopt u de intake. De intake wijst u direct op een passende oplossing. Als u direct afrekent heeft u het pakket binnen 24 uur binnen. Nadat u deze documenten heeft ondertekend kunt u overgaan tot het liquideren van de coöperatie.

Opheffen middels liquidatie of turboliquidatie?

Het opheffen van een coöperatie kan via een reguliere liquidatie of een turboliquidatie. Een turboliquidatie is alleen mogelijk als er geen inkomsten of schulden zijn. De turboliquidatie is een manier om de coöperatie snel en juridisch correct op te heffen. Na een turboliquidatie houdt de coöperatie op te bestaan.

Zijn er nog wel schulden, dan moet er gekozen worden voor een reguliere liquidatie. Dat proces duurt langer dan een turboliquidatie. Wij raden in dit geval altijd aan om tot een overeenkomst te komen met de schuldeisers en om daarna pas over te gaan tot het liquidatieproces. Er moet een liquidatiebalans opgemaakt worden en deze moet worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Schuldeisers krijgen twee maanden de tijd om bezwaar aan te tekenen tegen de liquidatie. Als dit niet gebeurt dan kan de coöperatie worden opgeheven. De coöperatie houdt dan per de aangegeven datum op te bestaan.

Wat moet ik vermijden bij het opheffen van een coöperatie?

Als een coöperatie wordt opgeheven via een reguliere liquidatie dan vindt er een vereffening van het vermogen plaats. Hiervoor wordt een vereffenaar aangewezen, meestal is dat een van de bestuursleden. Het is belangrijk dat de juiste stappen worden doorlopen want anders kan de vereffenaar aansprakelijk worden gehouden.

Wat zijn de kosten van het opheffen van een coöperatie

Als u de coöperatie laat opheffen door Liquidatie.nl dan betaalt u voor het hele traject € 199, -. Er zijn geen verborgen kosten en u hoeft niet langs de notaris of advocaat te gaan voor het opheffen van de rechtspersoon. Je staat zelf aan het roer met ons digitale ‘doe het zelf pakket’.

Waar moet ik achteraf rekening mee houden?

Voor rechtspersonen, zoals een coöperatie, geldt er een bewaarplicht van zeven jaar. Ook nadat de coöperatie is beëindigd moet u rekening houden met deze bewaarplicht. Er moet iemand aangewezen worden die verantwoording draagt voor het bewaren van de administratie.

Informatie over Liquidatie.nl

De experts van Liquidatie.nl hebben jarenlange ervaring met het opheffen van coöperaties en andere rechtspersonen. Als u een coöperatie wilt opheffen, dan helpt onze intake wizard u daar graag mee. Een intake die gebaseerd is op meer dan 15 jaar ervaring. De intake wijst uit welke oplossing bij u past. Bij voltooiing ontvangt u heldere instructies en alle benodigde documenten. Wij helpen u de coöperatie zelf te liquideren.

Coöperatie opheffen

Binnen 24 uur geregeld:

vanaf 299,- excl. btw.


  Professionele begeleiding

  Geen extra kosten

  Uitschrijving bij de KvK

Direct liquideren

Sinds

Entiteiten ontbonden

Beoordeeld op Google

%

Garantie

Vragen? Neem contact op!

Wij proberen zo duidelijk mogelijk te zijn. Als u toch behoefte heeft om een aantal vragen te stellen dan kan dat op email: info@liquidatie.nl en wij reageren binnen 24 uur.