Coöperatie liquideren?

Eenvoudig online bij liquidatie.nl

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

  beoordeeld met gemiddeld een 9,4

Coöperatie Liquideren

Een coöperatie wordt opgericht door minimaal twee leden. Deze leden kunnen rechtspersonen zijn, zoals een stichting of een bv, maar het kunnen ook natuurlijke personen of eenmanszaken zijn. Als u een coöperatie niet meer gebruikt, dan kunt u ervoor kiezen om deze te liquideren. Veel mensen zien op tegen het stopzetten van een rechtspersoon omdat ze niet weten hoe dat proces in zijn werk gaat. Liquidatie.nl heeft jarenlange ervaring met het opheffen van diverse rechtspersonen. Wij hebben een helder stappenplan ontwikkeld dat voldoet aan de wettelijke regels. Dit stappenplan is een digitaal ‘doe het zelf’ pakket, waardoor het betaalbaar is en u blijft zelf aan het stuur.

Wist u dat:

85% van alle BV’s via een voordelige turboliquidatie kan worden opgeheven?

100% van alle BV’s kan worden opgeheven zonder tussenkomst van een notaris?

Meer weten? Neem contact op.

Liquideren coöperatie: wat betekent dit voor u?

Als u besluit om een coöperatie te liquideren, dan beëindigt u een zakelijk samenwerkingsverband van minimaal twee leden. Het liquideren van een coöperatie kan via een reguliere liquidatie of een turboliquidatie.

Hoe ziet het proces er bij Liquidatie.nl uit?

De experts van Liquidatie.nl hebben veel ervaring met het opheffen van rechtspersonen zoals coöperaties. Wij weten precies welke juridische stappen gezet moeten worden om een coöperatie op de juiste manier te liquideren. Om het proces zo transparant mogelijk te houden werken wij met een vast stappenplan. Dit start met digitale intake die uw situatie meteen bepaald. Op die manier kunnen wij een inschatting maken wat er voor nodig is om de coöperatie te beëindigen. Vervolgens wordt er een passend oplossing voorgesteld, zodat wij de juiste juridische documenten op kunnen stellen. Nadat u de documenten heeft ondertekend kunt u de coöperatie liquideren.

Redenen om een coöperatie te liquideren

Er zijn verschillende redenen om een coöperatie stop te zetten. De belangrijkste redenen zijn dat het doel bereikt is of dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van de samenwerking. In die situaties kan het financieel voordeliger zijn om de coöperatie te liquideren.

Wat moet u vooral niet doen?

Bij het beëindigen van een rechtspersoon is het van belang om te voldoen aan de juridische vereisten. Gaat het om een reguliere liquidatie, dan vindt er een vereffening van het vermogen plaats. Er wordt een vereffenaar aangewezen. Mocht er achteraf toch een schuldeiser zijn die niet is betaald, dan kan de bestuurder of de vereffenaar van de ontbonden rechtspersoon het risico lopen om persoonlijk aansprakelijk te worden gesteld.

Moet ik mijn coöperatie liquideren of turboliquideren?

Als u een coöperatie wil beëindigen dan kan dat via een reguliere liquidatie of een turboliquidatie. Als er geen schulden zijn dan kan er worden gekozen voor een turboliquidatie. Er vindt dan geen vereffening plaats. Mocht achteraf blijken dat er wel een schuldeiser was dan kunt u het risico lopen om persoonlijk aansprakelijk gesteld te worden. Het is verstandig om eerst goed uit te zoeken of er nog schulden zijn.

Zijn er schulden, dan moet er gekozen worden voor een reguliere liquidatie. Wij raden aan om eerst tot een overeenkomst te komen met de schuldeisers. Ga daarna pas over tot het liquidatieproces. Vervolgens moet er een liquidatiebalans opgemaakt worden en deze moet worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Schuldeisers krijgen twee maanden de tijd om bezwaar aan te tekenen tegen de liquidatie. Daarna kan de coöperatie worden opgeheven.

Wat zijn de kosten van een coöperatie liquideren?

Als u de coöperatie laat opheffen door Liquidatie.nl betaalt u een vaste prijs van € 199, -. Er zijn geen verborgen kosten! Wij zijn betaalbaar omdat we u alle middelen geven om het zelf te doen.

Waar moet u achteraf rekening mee houden?

Er geldt een bewaartermijn van 7 jaar. In deze periode na de liquidatie bent u verplicht om de administratie te bewaren.

Informatie over Liquidatie.nl

De experts van Liquidatie.nl hebben jarenlange ervaring met het liquideren van rechtspersonen. Wij weten precies wat daarbij komt kijken. Met meer dan 15 jaren ervaring verschaffen wij u juiste tools om zelf de coöperatie te liquideren.

Coöperatie Liquideren

Binnen 24 uur geregeld vanaf:

vanaf 99,- excl. btw.


  Professionele begeleiding

  Geen extra kosten

  Uitschrijving bij de KvK

Direct liquideren

Vragen? Neem contact op!

Wij proberen zo duidelijk mogelijk te zijn. Als u toch behoefte heeft om een aantal vragen te stellen dan kan dat op email: info@liquidatie.nl en wij reageren binnen 24 uur.