Snel én voordelig uw BV opheffen.

Eenvoudig online bij liquidatie.nl

Vanaf €299,- NU €249,- zelf uw BV opheffen.
Binnen 24 uur heeft u alle documenten in huis.

  beoordeeld met gemiddeld een 9,4

BV Opheffen

Als u een besloten vennootschap wilt stopzetten dan kunt u de bv opheffen. Dit kan niet zomaar, want er zijn wettelijke regels waar u zich aan moet houden. Liquidatie.nl heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het online opheffen van bv’s en wij helpen u graag. Wij zorgen ervoor dat uw onderneming op een correcte manier wordt opgeheven. Neem direct contact op met ons, wij zijn per e-mail bereikbaar.

Wist u dat:

85% van alle BV’s via een voordelige turboliquidatie kan worden opgeheven?

100% van alle BV’s kan worden opgeheven zonder tussenkomst van een notaris?

Meer weten? Neem contact op.

Opheffen bv: wat houdt dit in

Er is geen notariële akte of uitspraak voor de rechter nodig voor het stopzetten van een bv. De opheffing kan via een reguliere liquidatie of een turboliquidatie. Met de online begeleiding van Liquidatie.nl weet u zeker dat u aan de juridische verplichtingen heeft voldaan.

Hoe ziet het proces er bij Liquidatie.nl uit?

Als u de besloten vennootschap snel en gemakkelijk wilt opheffen, dan kan Liquidatie.nl u helpen. Wij hebben een stappenplan gemaakt waarmee wij uw bv opheffen en doen het meeste werk voor u. U hoeft de documenten alleen nog te ondertekenen en op te sturen naar de KvK. Wij hebben ruime ervaring met het opheffen van besloten vennootschappen en kunnen er daarom voor zorgen dat uw bv snel en juist wordt opgeheven.

Ons stappenplan:

  • Doorloop onze intuïtieve online intake. Hieruit zal blijken welk product het best bij uw situatie past. Dit duurt ongeveer 3 minuten. We vragen naar de gegevens van de BV, aandeelhouder(s) en Bestuurder(s).
  • Als u direct afrekent ontvangt u binnen 24 uur of 4 uur de documenten en de bijbehorende instructies.
  • Wij sturen u de documenten toe.
  • U print de documenten en ondertekent ze.
  • De bv wordt geliquideerd.

Wat zijn de belangrijkste redenen om een bv op te heffen?

Er zijn allemaal redenen waarom een besloten vennootschap wordt opgeheven. Bijvoorbeeld omdat het gaat om een lege stamrecht-bv of de bv is niet meer actief is. Daarnaast kan het zijn dat de bv niet meer levensvatbaar is: de kosten zijn hoger dan de inkomsten. De bv kost u tijd en geld en in het ergste geval gaat de bv failliet. Een faillissement wilt u voorkomen omdat een curator uw bedrijf dan overneemt. U kunt dan beter stoppen met uw onderneming en de bv opheffen.

De voordelen van het opheffen van een bv

Een bv hebben kan allerlei voordelen hebben, bijvoorbeeld omdat u niet persoonlijk aansprakelijk bent. Maar als u de bv niet gebruikt dan heeft u hier weinig aan. Tegelijkertijd bent u jaarlijks tijd kwijt aan het opstellen en deponeren van de jaarstukken. En de gemiddelde jaarlijkse kosten voor een besloten vennootschap liggen tussen de € 600,- en € 1800, -. Een bv behouden is zonde van de tijd en het geld als die niet gebruikt wordt.

Wat moet ik vermijden bij het opheffen van een bv?

Zorg ervoor dat u de financiën goed afhandelt, anders loopt u risico. Het bestuur is namelijk verantwoordelijk voor de financiën van een besloten vennootschap. Zou achteraf blijken dat een schuldeiser niet betaald is dan kan u als bestuurder persoonlijk aansprakelijk worden gesteld door de bestuurder.

Moet ik mijn bv liquideren of turboliquideren?

Wilt u een bv opheffen, dan kunt u besluiten om eerst alle schulden te betalen! Lukt dit niet omdat er geen tot weinig baten zijn, dan is het aan te raden om een regeling te treffen met de schuldeisers. Vervolgens moet er worden bepaald of het opheffen van de besloten vennootschap gebeurt door middel van de reguliere liquidatie of turboliquidatie.

Heeft de bv nog activa of vermogensbestanddelen, dan is turboliquidatie niet mogelijk. In dat geval moet er gekozen worden voor reguliere liquidatie. Als er besloten is om de bv te ontbinden dan ontstaat er de wettelijke verplichting om achter de naam van de bv, bij alle correspondentie, “in liquidatie” te vermelden. Als u dit niet doet dan is dat een economisch delict.

Bij een reguliere liquidatie moet er een vereffenaar worden benoemd. Deze persoon draagt zorg voor de verdeling van het vermogen van de bv, hij is verantwoordelijk voor het opstellen en deponeren van de rekening en verantwoording en hij moet ervoor zorgen dat er een publieke bekendmaking van het opheffen van de bv plaatsvindt. Dit wordt gedaan middels het plaatsen van een advertentie in een landelijk verspreid dagblad. Daarin moet staan waar en wanneer de boeken en bescheiden van de besloten vennootschap beschikbaar zijn ter inzage voor de belanghebbenden. Deze inzage is mogelijk gedurende een periode van minimaal twee maanden. Tijdens deze periode kunnen schuldeisers of andere belanghebbenden bij de rechtbank bezwaar maken tegen de liquidatie. Na deze bezwaarperiode kan de vereffenaar overgaan tot verdeling en uitkering van de activa of baten.

Wat zijn de kosten van het opheffen van een bv

Liquidatie.nl werkt met vaste prijzen voor het opheffen van een besloten vennootschap. De prijs hiervoor is vanaf € 249,- (exclusief btw).

Waar moet ik achteraf rekening mee houden?

Na het opheffen van uw bv moet de administratie nog zeven jaar worden bewaard.

Blijkt achteraf dat de turboliquidatie ongeldig is, bijvoorbeeld omdat er nog een schuldeiser is, dan kan de rechtbank besluiten om de vereffening te heropenen. Daarom is het van belang dat de liquidatie op de juiste manier plaatsvindt. Liquidatie.nl biedt u de juiste middelen. !

Informatie over Liquidatie.nl

Wij helpen bestuurders en aandeelhouders bij het opheffen van hun bv. Vanwege onze gemakkelijke en digitale service kunt u uw besloten vennootschap eenvoudig stopzetten. Wij hebben ruime ervaring met dit proces. Zo weet u zeker dat er aan alle wettelijke vereisten wordt voldaan. Heeft u vragen dan zijn wij per e-mail bereikbaar.

B.V. Opheffen

Binnen 24 uur geregeld:

249,- nu: 99,- excl. btw.


  Professionele begeleiding

  Geen extra kosten

  Uitschrijving bij de KvK

Direct opheffen

Sinds

Entiteiten ontbonden

Beoordeeld op Google

%

Garantie

Vragen? Neem contact op!

Wij proberen zo duidelijk mogelijk te zijn. Als u toch behoefte heeft om een aantal vragen te stellen dan kan dat op email: info@liquidatie.nl en wij reageren binnen 24 uur.