Eenvoudig je BV liquideren?

100% online bij liquidatie.nl

Vanaf €299,- NU €249,- zelf uw BV opheffen.
Binnen 24 uur heeft u alle documenten in huis.

  beoordeeld met gemiddeld een 9,4

BV Liquideren

Als u wilt stoppen met een bv dan kunt u de bv liquideren. Wij leggen uit wanneer u een besloten vennootschap kunt liquideren, hoe u dat kan doen en waar u op moet letten. Heeft u hier vragen over, neem dan contact met ons op per email. Wij hebben veel ervaring met het liquideren van besloten vennootschappen. Neem direct contact op met ons, wij zijn per e-mail bereikbaar.

Wist u dat:

85% van alle BV’s via een voordelige turboliquidatie kan worden opgeheven?

100% van alle BV’s kan worden opgeheven zonder tussenkomst van een notaris?

Meer weten? Neem contact op.

Liquideren bv: wat betekent dit voor u?

Als u wilt stoppen met uw bv, of als uw bv failliet gaat, dan kunt u ervoor kiezen om de onderneming te liquideren. In dat geval moeten de lopende verplichten worden stopgezet en de schulden moeten worden afbetaald. In deze fase, de liquidatiefase, is het van belang dat u de wettelijke regels volgt. Wij hebben ruime ervaring met dit proces en begeleiden u graag!

Hoe ziet het liquidatieproces er bij Liquidatie.nl uit?

Het liquideren van een bv kan allerlei voordelen hebben, bijvoorbeeld omdat u er niet langer kosten voor hoeft te maken. Toch zien veel mensen op tegen het liquidatieproces en daarom stellen zij het liquideren uit. Als u de hulp inschakelt van Liquidatie.nl dan laat u het meeste werk door ons doen. Vanwege ons heldere stappenplan weet u precies waar u aan toe bent. Wij hebben jarenlange ervaring met het liquidatieproces en wij zorgen ervoor dat het snel en juridisch correct wordt gedaan. Vanwege onze gemakkelijke en betaalbare digitale service kan uw bv over niet al te lange termijn al geliquideerd zijn.

Ons stappenplan:

  • Doorloop onze intuïtieve online intake. Hieruit zal blijken welk product het best bij uw situatie past. Dit duurt ongeveer 3 minuten. We vragen naar de gegevens van de BV, aandeelhouder(s) en bestuurder(s).
  • Als u direct afrekent kunt u binnen 24 uur de instructies tezamen met de documenten ontvangen. Vervolgens vragen wij u om bepaalde gegevens, zodat wij de juridische documenten kunnen opstellen. Deze sturen wij naar u op.
  • U print de documenten en ondertekent ze.
  • De bv wordt geliquideerd.

Redenen om een bv te liquideren

Er zijn allerlei redenen waarom ervoor gekozen wordt om de bv te liquideren. Een van die redenen is de levensvatbaarheid: er wordt niet langer voldoende verdiend om alle kosten te dekken. Andere redenen zijn bijvoorbeeld omdat een aandeelhouder is overleden, er is een conflict tussen aandeelhouders, het gaat om een lege stamrecht-bv of de bv wordt niet gebruikt.

De voordelen van het liquideren van een bv

Er zijn allerlei wettelijke verplichtingen voor een bv. De jaarstukken moeten ieder jaar worden opgesteld en gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast kost het hebben van een bv geld, ook als u niets doet met de onderneming. De gemiddelde jaarlijkse kosten liggen tussen de € 600,- en € 1800, -.

Moet ik mijn bv liquideren of turboliquideren?

Als u besluit om te stoppen met uw bv dan kan dat via een reguliere liquidatie of een turboliquidatie. Zijn er nog bezittingen zoals activa of vermogensbestanddelen, dan is een turboliquidatie niet mogelijk. De bv komt dan in de liquidatiefase of de vereffening. U bent verplicht om in de correspondentie “in liquidatie” te vermelden achter de naam van uw bv. Bij de reguliere liquidatie wordt er een vereffenaar benoemd, degene die het vermogen zal verdelen. De vereffenaar is ook verantwoordelijk voor het opstellen en deponeren van de rekening en verantwoording en hij moet de liquidatie van de bv publiek bekendmaken door het plaatsen van een advertentie in een landelijk verspreid dagblad.

Zijn er geen schulden of bezittingen meer, zijn de overeenkomsten die er waren zijn beëindigd en is er geen personeel in dienst, dan kan er gekozen worden voor een turboliquidatie van de bv.

Wat zijn de kosten van een bv liquideren?

Liquidatie.nl helpt u graag bij de liquidatie van uw bv. Onze gemakkelijke en online service is vanaf € 99,-.

Waar moet u achteraf rekening mee houden?

Een bv houdt op te bestaan als die is ontbonden en als de vereffening is afgerond. Blijkt echter achteraf dat er nog tegoeden waren, dan kan een schuldeiser of een rechthebbende de rechtbank verzoeken om heropening van de vereffening. Dat is ook mogelijk als er een turboliquidatie heeft plaatsgevonden. Daarnaast kan een schuldeiser om een faillissement van een ontbonden bv verzoeken en een bestuurder kan aansprakelijk worden gesteld, bijvoorbeeld omdat de onderneming op de verkeerde manier is beëindigd.

De administratie van de bv moet na de liquidatie nog zeven jaar worden bewaard. In de statuten of Algemene Vergadering staat wie daarvoor verantwoordelijk is.

Informatie over liquidatie.nl

Liquididatie.nl helpt ondernemers en aandeelhouders met het liquideren van hun bv. Wij bieden een gemakkelijke en digitale service waardoor het voor eenvoudig wordt om een bv te liquideren. Omdat wij het juridisch landschap kennen weet u zeker dat er aan alle wettelijke vereisten wordt voldaan. Heeft u vragen over dit proces of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op. Dat kan per e-mail.

B.V. Liquideren

Binnen 24 uur geregeld vanaf:

249,- nu: 99,- excl. btw.


  Professionele begeleiding

  Geen extra kosten

  Uitschrijving bij de KvK

Direct liquideren

Sinds

Entiteiten ontbonden

Beoordeeld op Google

%

Garantie

Vragen? Neem contact op!

Wij proberen zo duidelijk mogelijk te zijn. Als u toch behoefte heeft om een aantal vragen te stellen dan kan dat op email: info@liquidatie.nl en wij reageren binnen 24 uur.