Zonder zorgen
uw BV liquideren

In 89% van de gevallen is tussenkomst van een
advocaat of notaris niet nodig

Binnen 6 uur uw BV beëindigen voor €289

Beoordeeld met:
4.8
Zonder zorgen

Geheel digitaal uw BV binnen 6 uur opgeheven.

Scherpe prijzen

Wij rekenen met één vaste prijs en onze tool helpt u bij het ontbinden.

Betrouwbaar

Meer dan 8 jaar ervaring in het liquideren van BV’s.

BV Liquideren

Als u een besloten vennootschap wilt stopzetten dan moet u de BV liquideren. Dit kan niet zomaar, want er zijn wettelijke regels waar u zich aan moet houden. Liquidatie.nl heeft al meer dan 8 jaar ervaring met het online opheffen van BV’s . Wij zorgen ervoor dat uw onderneming op een correcte manier wordt geliquideerd.

Opheffen BV: wat houdt dit in?

Er is geen notariële akte of uitspraak voor de rechter nodig voor het stopzetten van een BV. De opheffing kan via een reguliere liquidatie of een turboliquidatie plaatsvinden. Met de online begeleiding van Liquidatie.nl weet u zeker dat u aan de juridische verplichtingen heeft voldaan.

Hoe ziet het proces er bij Liquidatie.nl uit?

Als u de besloten vennootschap snel en gemakkelijk wilt opheffen, dan kan Liquidatie.nl u helpen. Wij hebben een een tool gemaakt waarmee u de BV kunt opheffen. Wij nemen eigenlijk alles uit handen voor u. U hoeft de documenten alleen nog te ondertekenen en op te sturen naar de KvK. Wij hebben ruime ervaring met het liquideren van besloten vennootschappen en kunnen er daarom voor zorgen dat uw BV snel en juist wordt geliquideerd.

Ons stappenplan:

Stap 1: Online intake

Doorloop onze intuïtieve online intake. Hieruit zal blijken welk product het best bij uw situatie past.

Stap 2: Afrekenen

Als u direct afrekent ontvangt u binnen 6 uur de documenten en de bijbehorende instructies.

Stap 3: Delen documenten

Wij controleren de gegevens en en sturen u de benodigde stukken digitaal toe.

Stap 4: Ondertekenen

U print de documenten uit, en ondertekent waar aangegeven.

Stap 5: Afronden

De BV wordt geliquideerd.

De voordelen van het
opheffen van een BV.

Last van uw schouders.

Wij weten dat het aanhouden van een BV behoorlijke persoonlijke zorgen met zich mee kan brengen. Wij nemen die weg voor u.

Geen jaarcijfers meer.

Elk jaar moet u over het voorgaande jaar, jaarcijfers opstellen en deponeren. Niet naleven wordt gezien als onbehoorlijk bestuur.

Geen administratie kosten.

Een BV aanhouden kost tijd en geld omdat het gepaard gaat met het bijhouden van een administratie. Dit hoeft niet meer.

Geen BTW aangiftes.

De omzetbelasting moet ieder kwartaal geschieden. Uw BV opheffen bespaart u de jaarlijkse moeite.

Geen slepende onzekerheden.

Wij spreken veel mensen die de beslissing om de BV op te heffen jaren lang uitstellen. Wij nemen de onzekerheid uithanden. 

Geen bestuurs verplichtingen.

Naast de financiële en administratieve verplichtingen, kleven er ook allerlei bestuurlijke verantwoordelijkheden aan een BV.

Al meer dan +1500 entiteiten ontbonden

Beoordeeld met een 9.4 op Google

5.0
J.H.G. Moroz

Een vlotte en goede begeleiding en afwerking, dank daarvoor.

5.0
D. Brouwers

Zeer betrouwbare & goede partner voor de...

5.0
A. Boxhoorn

Werkmaatschappij en Holding opgeheven. Prima service...

5.0
T. Bol

Uitermate goed geholpen en een uitstekende service.

5.0
J. Timmers

Snelle, vriendelijke en vakkundige service.

5.0
H. Rook

Vandaag belde ik met www.opheffen-bv.nl na een ...

5.0
D. Bayoumy

Het team van opheffen-bv heeft ons enorm goed geholpen ...

5.0
M. Furkan

Een supersnelle service gekregen.

5.0
A. Boomsma

Bij de afsluiting van onze BV's uitstekend geholpen door Oscar.

5.0
Y. Azhar

Top service! Staan echt voor hun klanten klaar.

5.0
W. Bakker

Edouard en de zijnen hebben mijn twee BV’s op een prettige ...

5.0
T. van den Hoogen

Ik stel mezelf weleens de vraag: zou ik hier nogmaals...

5.0
T. van Lingen

Snel geleverd conform duidelijke afspraken tegen een goed prijs

5.0
J. Lambers

Snelle & duidelijke informatie, complete formulieren...

5.0
P. Faas

Snel, duidelijk en prijs/ kwaliteit is zeer goed.

5.0
G. Otter

Buitengewoon tevreden over de snelheid en de hulp.

4.8
R. Djordevic

Snel en top geregeld, aanbeveling waard...

5.0
H. de Ruijter

Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar...

4.8
B. Scheltema

Top service. Simpel, snel en duidelijk. Bedankt!!

5.0
J. de Vries

super snel en netjes gaan ze te werk.

5.0
R. Bosch

Prima geregeld! Mijn dank voor alles.

5.0
G. Barten

Zeer heldere instructies bij het invullen van de...

5.0
A. Hoek

Invullen, mail met alle benodigde documenten terug...

5.0
R. van der Graaf

Simpel duidelijk en snel. Binnen een week geliquideerd

Redenen tot liquideren holding BV

Wij horen dagelijks tal van redenen waarom men besluit om het bedrijf te liquideren. De meest voorkomende reden is de levensvatbaarheid van het bedrijf. Hiermee wordt bedoeld dat het behouden van het bedrijf meer kost dan het oplevert. De activiteiten genereren niet genoeg omzet en het is te kostbaar om het bedrijf te behouden. Als u zo door blijft gaan ligt een faillissement misschien zelfs op de loer.

Een andere veelvoorkomende reden waarom een bedrijf wordt geliquideerd is omdat het gaat om een lege rechtspersoon. Dit is bijvoorbeeld een bv die jaren geleden is gebruikt, maar inmiddels geen schulden en vermogen meer heeft. Het aanhouden van de bv kost u per jaar geld, vanwege de accountant. Ook bent u tijd kwijt aan het bijhouden van de administratie. Het opheffen van de bv scheelt u jaarlijks geld en tijd.

Opheffen bedrijf

Als u eenmaal besloten heeft om het bedrijf op te heffen, is het tijd voor de volgende stappen. Let er hierbij op dat u de juiste stappen zet en dat u zich houdt aan de juridische verplichtingen. Ook na liquidatie loopt u namelijk het risico op persoonlijke aansprakelijkheid als blijkt dat u onbehoorlijk heeft gehandeld bij het liquideren van het bedrijf.

De eerste stap is om na te gaan of er schulden zijn. Als deze er zijn, moet u ervoor zorgen dat deze worden betaald. Ook moeten de openstaande vorderingen worden geïnd. Daarnaast moeten de eventuele bestuurders of aandeelhouders van het bedrijf het natuurlijk eens zijn met het besluit tot ontbinding.

Conclusie

Als er besloten is dat het bedrijf wordt opgeheven, kan dit middels een reguliere liquidatie of een turboliquidatie verlopen. Als het bedrijf nog bezittingen heeft (activa of vermogensbestanddelen) dan is een turboliquidatie niet mogelijk! Dan moet u kiezen voor de reguliere liquidatie. In deze periode, ook wel de liquidatieperiode of vereffening genoemd, dient achter de naam van de B.V. in alle correspondentie “in liquidatie” staan. Als u dit niet doet pleegt u een economisch delict. U kunt via onze online intake gratis onderzoeken welke manier van opheffen van toepassing is op uw bedrijf.

De administratie van de BV moet na de liquidatie nog zeven jaar worden bewaard. In de statuten of Algemene Vergadering staat wie daarvoor verantwoordelijk is.

Veelgestelde vragen

Wanneer is een goed moment een BV op te heffen?
U heeft lang gewerkt aan de BV, of u ziet op tegen het afronden van bepaalde zaken. In ieder geval is het wijsheid is beter sneller de BV op te heffen dan lang wachten. Bij een BV komen meerdere administratieve taken telkens terug. De doorslaggevende redenen om een besloten vennootschap op te heffen zijn: Een BV onderhouden kost jaarlijks tijd en geld.
Mogen er bezittingen in de BV zitten?
Wilt u middels een turboliquidatie opheffen dan mogen er geen baten aanwezig zijn. Wordt de route van de reguliere liquidatie bewandeld dan wordt tijdens de non-verzetsperiode van twee maande zowel de baten als de schulden vereffend oftewel beslecht.
Mogen er schulden in de BV zitten?
Ja, als de BV geen activa heeft, dan biedt de wet de mogelijkheid om uw BV middels een versnelde procedure of "turboliquidatie" op te heffen. Sterker nog, uit de rechtspraak blijkt dat het niet mogelijk is om een eigen faillissement aan te vragen. De rechter zal jou dan verzoeken om de BV middels een turboliquidatie op te heffen.
Moet ik een advertentie plaatsen?
Bij een reguliere liquidatie gaat toepassen moet er een advertentie geplaatst worden in een landelijk dagblad waarin gedeeld wordt dat de rekening en verantwoording ter inzage ligt bij de KvK, voor twee maanden. Bij een turboliquidatie is dit niet nodig.
Moet ik de belastingdienst inlichten?
Zodra de BV is opgeheven en uitgeschreven bij de KvK wordt de belastingdienst hiervan op de hoogte gesteld door de KvK. Houd er rekening dat er nog vennootschapsbelasting aangifte gedaan moet worden in het nieuwe fiscale jaar. bijvoorbeeld als een BV ontbonden is in 2022, dan wordt de VPB aangifte in 2023 gedaan.
Wat zijn de kosten voor het opheffen van mijn BV?
Dit is sterk afhankelijk van de staat van de BV. De meest betaalbare route via Liquidatie.nl is de turboliquidatie. Bij een reguliere liquidatie zijn de kosten rond de €950.
Moet ik langs een notaris?
Bij een oprichting van de BV moet u de notariële akte regelen. Gaat u de BV opheffen dan hoeft u niet langs de notaris. U kunt ons toevertrouwen om binnen 24 uur, digitaal, alle nodige stukken op te stellen om de BV op te heffen.
Kan ik zelf mijn BV opheffen?
Een BV opheffen is meer dan alleen formulier 17A invullen, er komt meer bij kijken. U kunt de BV zelf ontbinden middels een turboliquidatie. Bij een reguliere liquidatie raden we u aan om aan de experts over te laten.
Ik heb een leaseauto op de balans staan, kan ik opheffen?
Als het leasecontract van financiële aard is, dan kan de BV niet gelijk ontbonden worden. Bij soortgelijk contracten gaat het om bezittingen. De auto moet van de balans. Bij een operationele lease staat de auto niet op de balans van de BV omdat u deze in feite huurt. Hier gaat het mogelijk om een schuld.
Ik heb werknemers, kan ik opheffen?
U kunt niet direct de BV opheffen. U zult met uw werknemers een regeling moeten treffen. U zult eerst moeten aankondigen dat u voornemens bent de BV gaat ontbinden. De regeling kan onder andere via de UWV regeling als de BV geen baten meer heeft.
Wanneer is mijn BV geschikt voor een turboliquidatie?
Als de BV geen gelden, bezittingen, baten en of andere activa meer heeft, dan kan de BV opgeheven worden middels een turboliquidatie. Als er baten zijn dan kan de BV niet versneld opgeheven worden.